Страница 1 от 1

Led Zeppelin - In Through The Out Door

Непрочетено мнениеПубликувано на: 27 Дек 2009, 17:58
от Валентин Найденов
Dakota написа:Продава се в амбалажна хартия, за да има елемент на изненада!! Шест различни снимки в бар. Най-яростните маниаци на Цепелин са искали да притежават всичките варианти на обложката. - Дори и парчетата да са били -
Валентин Найденов написа:От турбо тъпия албум:
- продажбите са вървели... :lol:


Наистина в обложката има закачка с феновете. Нека се вгледаме в обстановката. Мъж с бял костюм на бара е център на внимание. Присъства на всички снимки, които са направаени от позицията на останалите шест души в бара. Кои са те: барман, жена на бара вляво от бармана, пред нея прошарен черен пианист, дама до джубокс, мъж и жена вдясно от бармана. Всички посетители изглеждат самотници в късен час след бурна нощ и вероятно са редовни с изключение на мъжа с шапката.

Led Zeppelin - In Through The Out Door Cover Front 02.jpg
от позиция на бармана


Така лицевата страна на обложката има 6 варианта, опаковани в амбалажна хартия. Това пречи на феновете да разберат кой вариант си купуват, макар на гърба на амбалажната да има код за всеки от шестте. Първите копия съдържат вътрешна черно бяла снимка на луксосзна хартия, която намокрена, става постоянно цветна. Това остава загатнато от четката, която сякаш забърсва стъкло и е за широко разпространение. Ретро снимките като фото техника се наричат сепия (споменах я за Rick Wakeman “The Six Wives Of Henry VIII”).

Led Zeppelin - In Through The Out Door Cover Front 03.jpg
от позиция на жената вдясно от бармана


Мъжът с шапката изгаря т.нар. писмо „Скъпи Джон”. То се изпраща на мъж, когато жената не желае да го срещне лично и да му каже за раздялата. Текстът е стандартен и винаги съдържа: „разделяме се, срещнах друг”. Когато мъж не събира смелост очи в очи, жената получава писмо „Скъпа Джейн”. Такива писма са широко разпространени през Втората световна война.

Led Zeppelin - In Through The Out Door Cover Front 04.jpg
от позиция на жената вляво от бармана


По време на записите през 1978 г. четиримата са в Стокхолм в студиото на АББА – Полар. Причината е високите данъци в Кралството. Плант преживява смъртта на сина си Карак и въпреки това репетира целодневно с Джон Пол Джонс, който е автор на почти всички парчета и май затова започват да ми харесват. Джон Бонам е в постоянно алкохолно опиянение и записва партиите си предимно вечер. В хотелите той има навик да обикаля стаите на другите трима с бутилка „Джон Даниелс” за да се напие. Още на рецепцията те му съобщават фалшиви номера на стаи, знаейки за неговия редовен номер. Джими Пейдж е в хероинова зависимост и стои в сянка.

Led Zeppelin - In Through The Out Door Cover Front 05.jpg
от позиция на мъжа вдясно от бармана


Името на албума е игра на думи. По време на пънк ерата те афишират, че се завръщат през изхода, вместо през входа. Може да се счита като намек за анален секс „през задната врата (изхода)”, както Плант пее в „Улето” (Whole Lotta Love): “shake for me, girl, I wanna be your back door man”.

Led Zeppelin - In Through The Out Door Cover Front 07.jpg
от позиция на пианиста


Обложката е дело на известното студио „Хипнозис” и печели Грами.

Re: Led Zeppelin - In Through The Out Door

Непрочетено мнениеПубликувано на: 27 Дек 2009, 18:01
от Валентин Найденов
Led Zeppelin - In Through The Out Door Cover Front 08.jpg
позиция на дамата до джубокса

Re: Led Zeppelin - In Through The Out Door

Непрочетено мнениеПубликувано на: 22 Юни 2010, 10:19
от gonzo
Може да се счита като намек за анален секс „през задната врата (изхода)”, както Плант пее в „Улето” (Whole Lotta Love): “shake for me, girl, I wanna be your back door man”.


Стига с тоя анален секс, изразът back door man има съвсем друго значение. Идва още от старите блус изпълнители, от които Плант обича да заема идеи, и значи чисто и просто любовник. Любовникът, който влиза и излиза през задната врата, за да не го забележат съседите.

In southern culture, the phrase "back-door man" refers to a man having an affair with a married woman, using the back door as an exit before the husband comes home.
http://en.wikipedia.org/wiki/Back_Door_Man

Re: Led Zeppelin - In Through The Out Door

Непрочетено мнениеПубликувано на: 22 Юни 2010, 14:59
от Валентин Найденов
Чети в същата статия:

Buggery 1.jpg


Talk:Back Door Man

Anal Sex

So, come on, are you people telling me that there's was no intended reference to Buggery in this song? It's right in the middle of an era of innuendo and veiled meaning.

Buggery 2.jpg


Urban Dictionary:

1. buggery

buy buggery mugs, tshirts and magnets
The act of anally fucking.
There was much buggery between your mom and I.

Buggery 3.jpg
За тези бръмбари ще поразкажа в темата Любов/Омраза
Buggery 3.jpg (44.35 KiB) Прегледано 11636 пъти


2. buggery

buy buggery mugs, tshirts and magnets
1. anal intercourse
2. necrophilia (sex with corpses)
3. bestiality (sex with animals)
4. coprophagy (eating excrement)
The perp got 5 years for committing buggery and posting on the internet.
homosexuality unnatural sex queer abnormal pervert

Buggery 4.jpg
Знам какво се вижда на дясната снимка, след като мъж е обърнал гръб на жена.


3. buggery

buy buggery mugs, tshirts and magnets
Something one says when faced with something one does not like. Also see boredom and crap.
"Buggery! I have to tidy my room."

4. Buggery

buy buggery mugs, tshirts and magnets
An illegal act where one individual, namely a girl, is buggered up the bum my one or more men. Please note, this is not illegal when one man is the buggered, and another man is the bugerer!
Girl says "Oh, bugger me."
Man says "No buggery is ilegal."
buggery bum ass chuffer fuck

Buggery 5.jpg


5. buggery

buy buggery mugs, tshirts and magnets
Australian term for casual sex with either gender.


Нещата не винаги са еднозначни.

Re: Led Zeppelin - In Through The Out Door

Непрочетено мнениеПубликувано на: 22 Юни 2010, 15:38
от gonzo
So, come on, are you people telling me that there's was no intended reference to Buggery in this song? It's right in the middle of an era of innuendo and veiled meaning.


Сега, това е в секцията с дискусии по темата, и само защото някой си мисли, че би трябвало неграта в Чикаго през 61ва да мислят само за анусите на приятелите си, не значи, че е било така. Не се сещам за нито един блус, в който да става дума, не, намек за любов между мъже. Някак си не е като сонетите на Шекспир...

На Цепелин им приписват какви ли не изващения, но истината се оказва винаги като невинно детско филмче в сравнение със слуховете. Спомнете си за историите с акулата и сделката с дявола. Нещо като нашите компютри... ааа... компоти.

The men don't know, but the little girls understand!

Re: Led Zeppelin - In Through The Out Door

Непрочетено мнениеПубликувано на: 29 Юни 2010, 00:11
от Dakota
И аз не мисля, че се намеква за анален секс, но знае ли човек? Като повечето рок звезди и Цепелин са били доста нестандартни. На сцената Плант много пъти се заиграва и дори преиграва на тема секс.
gonzo написа:На Цепелин им приписват какви ли не изващения, но истината се оказва винаги като невинно детско филмче в сравнение със слуховете. Спомнете си за историите с акулата и сделката с дявола.

Е, не било акула, а риба.. И не било изнасилване, а доброволен акт. Но подобни "забави" са далеч от невинно детско филмче според мен.

Re: Led Zeppelin - In Through The Out Door

Непрочетено мнениеПубликувано на: 29 Юни 2010, 02:05
от Валентин Найденов
gonzo написа:Не се сещам за нито един блус, в който да става дума, не, намек за любов между мъже.


Когато стане дума за "задната врата" и аз не се сещам за мъже. В едновремешните къщи задната врата води към двора, който е зад къщата. Пред къщата може да има двор или е самата улица.

Selski dvor otpred.jpg


Ако през 1829 г. в Копривщица, Панагюрище, Котел, Сливен, Габрово попиташ чорбаджи Пантелеймон Пеперудков: "Къде е задният двор?", най-вероятно е той да те покани пред къщата на ракийца, докато магарето и конят му пръхтят в обора за зоб, а крави, овце и кози са още неприбрани от паша. Оборът и други постройчици се намират в задния двор на всяка къща.

Selski dvor otzad.jpg


Отиди днес - 29.06.2010 г. пред НДК, Тримона, Фестивален комплекс, Царевец, Баба Вида, на Аязмото, Петолъчката, Околомръсното, Магистралата... и попитай Пешо Бидона и Мими Убавицата къде е задният двор? Какво ли ще кажат?!

Re: Led Zeppelin - In Through The Out Door

Непрочетено мнениеПубликувано на: 10 Юли 2010, 02:56
от Dakota
Оставете го този анален секс. Може и да има такава закачка, може и да няма.
gonzo написа:изразът back door man има съвсем друго значение. Идва още от старите блус изпълнители, от които Плант обича да заема идеи, и значи чисто и просто любовник. Любовникът, който влиза и излиза през задната врата, за да не го забележат съседите.

Напълно възможно. И съвсем логично.
Валентин Найденов написа:По време на пънк ерата те афишират, че се завръщат през изхода, вместо през входа.

Така е било. Да не забравяме и завръщането им след смъртта на Карак.
Много пънк групи открито са се подигравали на Цепелин, подкрепяни от медиите. Ню Мюзикъл Експрес ги нарича "суперпръдльовци, превърнали името си в синоним на неоснователна демонстрация на самочувствие."
Пол Саймънън от The Clash обобщава ненавистта на новите групи към Лед Цепелин: "Цепелин? Не е необходимо да слушам музиката им. Достатъчно ми е да погледна някой от албумите им, за да повърна!"
Не само The Clash правят такива изказвания. Пригласят им Sex Pistols, Stranglers и Generation X, които определят имeна като Yes, Genesis, Род Стюърд, Цепелин, Стоунс, Елтън Джон като "досадни стари пръдльовци и друсани милионери, които отдавна са изгубили връзка с хората, за които свирят." Подобни злостни нападки с охота са били тиражирани в пресата.
Това е била причината въпросният албум да се нарича така. Тоест - въпреки подигравките и нападките, те се завръщат. Не влизат през парадния вход, а отзад. :)
Друго тълкуване: През задната врата се е вкарвал алкохола в баровете по време на сухия режим в САЩ. Защо не?
Валентин Найденов написа:Джон Бонам е в постоянно алкохолно опиянение и записва партиите си предимно вечер.

Абсолютно. За съжаление Бонам е бил напълно алкохолизиран. Мир на праха му!

Re: Led Zeppelin - In Through The Out Door

Непрочетено мнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 14:42
от melrose
gonzo написа:
Може да се счита като намек за анален секс „през задната врата (изхода)”, както Плант пее в „Улето” (Whole Lotta Love): “shake for me, girl, I wanna be your back door man”.


Стига с тоя анален секс, изразът back door man има съвсем друго значение. Идва още от старите блус изпълнители, от които Плант обича да заема идеи, и значи чисто и просто любовник. Любовникът, който влиза и излиза през задната врата, за да не го забележат съседите.

Това, че изразът означава, че любовника влиза, когато съпругът излиза, съвсем не означава, че не влиза през личният й заден вход.
Случая с израза I feel the magic between you and I от песента на Eric Carmen - Hungry еyes е същия. Демек, той не чувства "магията" м/у тях, а физическото си желание. В песента се пее още:
I've been meaning to tell you
I've got this feelin' that won't subside
I look at you and I fantasize
You're mine tonight
И не си мислете, че пее за платонична любов. Няма такова животно.

Re: Led Zeppelin - In Through The Out Door

Непрочетено мнениеПубликувано на: 18 Юли 2010, 03:15
от Dakota
Какво имат предвид Цепелин с тая задна врата, само те си знаят. :D
И все пак аз продължавам да твърдя, че името на тавата се дължи на тяхното завръщане, въпреки оплюването от страна на медии и пънк групи.